sâmbătă, 7 iunie 2008

Se intampla in Bucuresti..

Cum se poate incepe mai original un prim post? In niciun caz cu un titlu izbitor de asemanator (ca sa nu zic identic) cu titlul blog-ului insusi, ai zice. Trecand peste acest detaliu irelevant, voi trece direct la subiect fara a neglija desigur faptul ca pana sa ma decid sa scriu ceva, am aruncat o privire peste posturile anterioare, ca sa imi formez o idee despre modul in care se pune problema, daca pot spune asa (expresie mai neaosa).
In primul rand, vad ca trebuie sa ma adresez cu TU, iti incredintez tie - prieten virtual - gandurile, opiniile, rafularile mele, acea nemultumire care efectiv ma cuprinde la orice colt mizer din orasul european care se vrea pitoresc, sofisticat, metropolitan. Nu ma cunosti intr-atat de bine, insa, printr-o ironie a sortii, amandoi gandim la fel despre Bucuresti: tu, eu, si orice alt surfer caruia ii este dat sa ajunga pe acest blog. Pana sa-ti formezi o parere concreta despre mine, cu sigurant te vei opinti in prejudecati daca iti voi spune ca sunt o traditionalista si ca tocmai acest traditionalism ma impiedica sa vad Bucurestiul modern ochi ingaduitori. Imi place la nebunie sa ascult melodia "Zaraza", imi place aerul de care anul nasterii mele m-a privat, aerul anilor din secolele trecute, cand inca se mai practica romantismul, cand in Bucuresti vedeai adesea faitoane trase de cei mai sprinteni cai, faitoane in care se adaposteau un el imbracat in redingota si purtand barbison si o ea cu umbreluta si crinolina, indreptandu-se cu nerabdare spre carciumioara de la sosea, unde ramasese stabilit sa se intalneasca sambata seara...
Bine, ai spune, dar acele vremuri de mult apuse nu sunt deloc in concordanta cu rapiditatea cu care s-a dezvoltat tehnica si sunt de acord. Nimeni nu spune sa porti papion si sa scrii poezii de dragoste, sa ai un vocabular academic si sa ai maniere de rand inalt, dar cum intotdeauna exista un "dar", poate ar fi bine sa iti rupi macar 10 min din lupta nebuna cu timpul de zi cu zi si sa reflectezi asupra sanatatii tale (mentale si fizice).
De ce sa te supui caznelor unui oras imbacsit, infect, poluat, care se lauda cu noxele automobilelor puturoase, fast-food-urile celui vesnic pe fuga si al gurmandului (atentie: nu al gourmet-ului!), infrastructura alesilor nostri, demagogia edililor, proasta-educatie a conationalilor si lista poate continua, din pacate. Toate acestea atenteaza la sanatatea ta si tu, vrei, nu vrei, le suporti fara drept de apel; si daca ai intenta proces (si la propriu, si la figurat), cine ti-ar solutiona cazul. Sa fim seriosi, si tu, si eu stim mult prea bine how things go around this city; nu ne ascundem dupa deget. Dar e mare pacat, mare pacat ca se intampla in Bucuresti - capitala europeana... cu titlul.

1 comentarii:

shuttheblinds spunea...

Nice :D... Dar oricum vreau sa fie foarte clar ca nu incurajez acelasi tip de exprimare ( faza cu "TU" ) desi inteleg cu siguranta unde bateai... ai acordul meu total sa fii TU :).