sâmbătă, 26 aprilie 2008

La Metrou


Calatoresc zilnic cu metroul si pot sa spun ca fiecare calatorie e o noua "aventura", in care de fiecare data cunosti persoane noi, dar in mare se remarca cateva tipuri de persoane.

De obicei primul tip care te loveste in fata este tipul persoanei "culte". Aceasta persoana este deobicei inarmata cu o carte (a se prefera cartonata si cu titlu cat mai mare si vizibil) din care citeste cu mare concentrare ( a se remarca faptul ca atunci cand citesti si nu numai cartea trebuie tinuta astfel incat titlul sa fie cat mai vizibil). Persoana emana un aer de persoana culta si daca ai incerca cumva sa o contrazici pe tema de cultura e instare oricand sa iti demonstreze superioritatea recitand tot Luceafarul cu atata pasiune incat mai are un pic si lesina.

Al doilea tip este cel al "manelistilor" (adica iubitorilor de muzica populara). Acest tip poate fi identificat usor prin freza facuta cu gel(sau scuipat daca nu e lovele), tricoul mulat si blugii cu sclipici. O alta caracteristica este telefonul mobil cu mp3 care este dat la maxim si folosit pentru a duce lumea din jur pana in pragul disperari cu o "muzica folclorica romaneasca" cantata de unu mic si negru ce aduna euroi pe frunte.

Al treilea tip este cel al tipelor cu coeficient destul de redus de inteligenta. Acestea obisnuiesc sa sa se uite dupa tipi si sa "sushoteasca"(astfel incat sa le auda tot metroul) despre ce fund frumos are tipul din colt. O alta activitate a acestui specimen este cititul SMS-urilor uneia alteia atat de tare incat le aude tot tramvaiul. Conversatiile lor sunt foarte folositoare oamenilor care se plictisesc in metrou pentru ca de multe ori te amuza cumplit sa auzi faze de genu "- Ma invitat X la majoratu lui! -Da? Cati ani face? -De unde sa stiu eu fa cati ani face?".

Al patrulea tip este cel al persoanelor care sunt atat de plictisite incat reusesc (in ciuda zgomotului creat de persoanele de tip 2 si 3 si a metroului) sa adoarma. Norocul acestor persoane este ca exista capete de linie.(Norocul meu e ca trebuie sa cobor la Dristor 2 :P)

Al cincelea tip de oameni sunt restul oamenilor, oameni normali care se comporta si reactioneaza normal intr-o situatie cu totul normala, intr-un oras normal ce face parte dintr-o tara destul de normala si sa nu uitam democratica.

Tu din ce categorie faci parte?

0 comentarii: