miercuri, 23 aprilie 2008

Marea "Renovare"

Au inceput de ieri sa cada
Cate o intersectie, acum a stat.
Soferii s-au mai razbunat
Spre apus, da stau gramada
In intersectie.

Cam asa ar arata poezia Iarna pe ulita de George Cosbuc daca acesta ar fi trait in zilele noastre in Bucuresti.
Aparent s-au inceput din primavara lucrarile in zona Obor la creearea noilor statii de tramvai. Problema nu ar fi mare daca ar afecta numai liniile de tramvai! Dar ce s-au decis bunii nostri edili? Sa se apuce sa renoveze si statia de metrou de la Bucur Obor, care dupa parerea mea (mai ales dupa ce scosera linia 34) era una dintre cele mai aglomerate statii de metrou din Bucuresti. Si haide sa spunem ca se putea trai si fara statia de metrou pentru ca suplimentariile de autobuze au fost destul de bine gandite. Bun, dar de cateva zile au inchis strada Lizeanu, care era una din principalele ramuri ce lega zona Lacul Tei si Zona Industriala Pipera de restul capitalei. Ce s-a intamplat? Pai e simplu s-au creat blocaje care au afectat intersectia de la piata obor(adica pe linia lui 36) si de acolo propagandu-se cel putin pana la Iancului. Ca sa ajungi din Tei la Dristor faci mai bine de o ora si jumatate la ora pranzului.

Si de ce trebuie sa induram noi tot acest lucru? Raspunsul e simplu, e an electoral, iar toti primarii se grabesc pe ultima suta de metrii sa faca ceva in Bucuresti ca sa mai castige niste voturi. Am fost surprins astazi cand ma intorceam pe jos de la Iancului in Tei sa vad pe drum o multime de femei care faceau curat pe strazi, oameni scosi sa taie copacii si tufisurile, ba chiar unii plantau copaci si flori, ca totul sa fie frumos ianinte de alegerile locale. Stau si ma intreb cateodata cand o sa avem edili locali care nu o sa mai aiba aceasta gandire socialista (de genu faceti repede frumos ca vine Ceausescu in inspectie)? De ce doar in anii electorali se poate face ceva in Bucuresti? Aparent Bucurestiul este un oras care da semne de progres doar din 4 in 4 ani. Probabil ca vreau prea mult de la actuala clasa politica!

In concluzie daca stati in zona Obor sau Lacul Tei mai bine o luati la picior pana la cea mai apropiata statie de metrou ca sa evitati tot traficul din Bucuresti.

PS: Sa nu mai spun cum a fost traficul acum 2 zile cand a fost si ploaia aceea torentiala!

3 comentarii:

Cazaaa... spunea...

ce am observat si eu in drumul meu zilnic inspre liceu este ca,dupa summit-ul NATO,pretiosul gazon de pe marginea Bvd Lascar Catargiu,in zona Orlando a fost repatriat(refolosit?!trimis la urmatoarea destinatie la care se va duce bush in vizita?!)unde?nu se stie.cert e ca acum marginea drumului a ramas in fundul gol,cum era si inainte de summit.

tudalex spunea...

Probabil ca l-au dus sa amenajeze parcul de care spune clamshell! :P

OneYoungVibe spunea...

stefan cel mare dragule .. statia de metrou i mean.
Eu stau in lacul tei.. si o iau frumos pe jos pana la statia st cel mare.